MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aziz Johannes ayinleri Selçuk`ta yapılacak
Yaşam
25 Haziran 2015 Perşembe 10:05

Aziz Johannes ayinleri Selçuk`ta yapılacak

Fener Rum Patrikhanesinin, Aziz Johannes Ayininin sürekli İzmir`in Selçuk ilçesindeki Saint Jean Kilisesi`nde yapılmasına karar verdiği belirtildi.

Selçuk Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı`nın 2 yıldır ilçedeki Saint Jean Kilisesi`nde düzenlenen ayinin sürekli burada yapılması önerisini olumlu buldu.

Patrikhanenin kararına göre, her sene, Aziz Johannes`in ölüm yıl dönümü kabul edilen 8 Mayıs`ta düzenlenen ayin, Saint Jean Kilisesi`nde gerçekleştirilecek.

Bakıcı, patrikhanenin kararının, kentin inanç turizminin merkezi haline gelmesi anlamında önemli bir adım olduğunu, bu kararın Selçuk`un yıldızının parlamasına katkı sağlayacağını belirtti.

Selçuk`un Hristiyanlar açısından önemli yeri bulunduğunu, yaklaşık bin yıl buranın hac merkezi olarak kullanıldığını vurgulayan Bakıcı, Fener Rum Patrikhanesinin kararının sevindirici olduğunu kaydetti.

Bakıcı, Efes`in başvurumuz üzerine UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi`ne dahil edilmesinin mutluluğunu yaşarken, aldığımız bu haber de bizi fazlasıyla sevindirdi. Bundan sonra bize düşen, Selçuk`a gelen ziyaretçilerimizi kusursuz şekilde ağırlamak, bu cazibenin Selçuk halkına refah olarak dönmesini sağlamaktır ifadelerini kullandı.

Bartholomeos, son 2 yıldır Saint Jean Kilisesi`nde gerçekleştirilen ayini bizzat yönetiyordu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Halil ÖNEN
 24 Aralık 2020 Perşembe 21:43
En sevdiğim yazınız.. Harikasınız..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi